فروشگاه بارخشک
فروشگاه حبوبات بارخشک
فروشگاه بارخشک
BarkhoshkSlider2
previous arrow
next arrow

اصول فنی زراعت لوبیا بخش ششم

زراعت لوبیا بارخشک

بارخشکی های عزیز با شما همراه هستیم با ادامه مبحث قبلی 👇
اصول فنی زراعت لوبیا:

▪️ آرایش کشت، تراکم بوته

مناسب ترین آرایش کشت در لوبیا، آرایش مربعی است با فاصله ۱۵ در ۱۵ ، به دلیل اینکه در این فواصل هم فضای کافی برای رشد و نمو در اختیار بوته قرار دارد و هم از تراکم مطلوب برخورداریم، با توجه به روشهای مختلف کاشت و نوع مکانیزاسیون در دسترس، آرایش های متفاوتی در کشت وزرع این محصول به کار می رود. تراکم بوته در متر مربع برای انواع لوبیا در تیپهای ۱ تعداد ۵۰ بوته، تیپ ۲ تعدهد ۴۵ بوته و تیپ ۳ تعداد ۴۰ بوته مطلوب است.

روش های کاشت :

▪️خشکه کاری (دست پاش)

این روش بدترین نوع کاشت است. که بذر با دست یا کودپاش در زمین پراکنده شده و با کولتیواتور با خاک مخلوط می شود، سپس آبیاری صورت می گیرد. این روش تلفات بذری زیادی دارد.

▪️خشکه کاری (جوی و پشته)

مانند روش قبل بذر در زمین پراکنده شده سپس با کمک فاروئر در زمین جوی و پشته ایجاد می گردد و آبیاری انجام می شود . این روش در برخی از اراضی با شیب کم و بافت خاک لومی نسبتا مناسب است.

▪️هیرم کاری (دست نشان)

دراین روش با ابزاری Tمانند به نام سوک در زمین گاورو، حفره ای به عمق ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر ایجاد می کنند، سپس بذر را داخل حفره می اندازند. مزیت این روش کاهش مقدار مصرف بذر و رعایت دقیق فاصله بین بوته هاست، ولی هزینه کارگری و مدت زمان کاشت زیاد و راندمان کار پایین است.

ادامه دارد….
با ما همراه باشید😊

admin در تاریخ چهارشنبه ۳ دی ۱۳۹۹
نظرات (0)
  • نظر بدهيد
  • نام:
    ایمیل:
    وبسایت: