بارخشکی های عزیز با شما همراه هستیم با ادامه مبحث قبلی👇
اصول فنی زراعت لوبیا:
روش های کاشت:
▪️هیرم کاری مکانیزه
رایج ترین روش کاشت در اکثر مناطق لوبیاکاری ایران است. در این روش پس از تسطیح و کرت بندی، آبیاری انجام می گیرد و بعد از ۵ تا ۱۰ روز بسته به نوع بافت و ساختمان خاک، زمین حالت گاو رو پیدا می کند. سپس لوبیا با استفاده از دستگاه بذر کار در درون کرت ها کاشته می شود.
همان طور که گفته شد بهترین روش کاشت در آبیاری غرقابی و تحت فشار، هیرم کاری یا نمه کاری است. یعنی بذر لوبیا در زمین مرطوب کاشته می شود. در صورتی که به هر دلیلی رطوبت خاک بعد از کاشت از دست برود، یک آبیاری سبک برای اطمینان از جوانه زنی بذر ها لازم است. البته در زمین هایی که مقدار زیادی شن دارند، جهت ممانعت از کاهش رطوبت خاک، کاشت بذر در خاک خشک و سپس آبیاری می تواند یک عمل مفید باشد.
کشت لوبیا در خاک خشک مشکلاتی مانند، سله بستن خاک، ابتلا به بیماریهای گیاهچه و علف های هرز را دارد. زیرا بذر علف های هرز هم زمان با بذور لوبیا جوانه زده و کنترل آنها سخت است.
▪️کشت مکانیزه (ردیفی)
در کشت ردیفی فواصل بین ردیف ها ۵۰ سانتی متر و فاصله روی هر ردیف ۵ سانتی متر در نظر گرفته می شود.
در این نوع کشت علاوه بر اطمینان از عاری بودن مزرعه از علف های هرز ، فواید متعدد دیگری نیز در پی دارد، در این روش کاشت، نسبت به کاشت غیر ردیفی، بذر کمتری مصرف می شود و محصول بیشتری به دست می آید، همچنین در کاشت ردیفی، مصرف کودهای شیمیایی اقتصادی تر خواهد بود.
ادامه دارد….
با ما همراه باشید😊